Home Events 25 jaar Kunstspoor

Datum

01 jan 2023 - 31 dec 2023
Expired!

Tijd

All Day

25 jaar Kunstspoor

Kunstspoor 19/20 en 26/27 augustus

De kunstroute belooft dit jaar extra mooi te worden. We hebben inmiddels alweer drie nieuwe deelnemers met
verrassende technieken. Ook hebben we geweldige gastexposanten op het oog.
Dit feestjaar wordt extra opgeluisterd met muziek, vaak van plaatselijke muzikanten. Apollo, EMM, het NUT, EEF festival en nog veel meer culturele organisaties van Noord-Beveland vieren ons feestje mee, ze geven concerten op een paar locaties van Kunstspoor. Na het succes van vorig jaar zal ook bij studio Wijtvliet in Geersdijk weer een intiem klassiek concert worden gegeven.

 

Kunst in het dorp

Wie jarig is trakteert! Op ons 25ste verjaardagsfeest trakteren we de inwoners van Noord-Beveland op kunst in hun dorp. We nodigen kunstenaars uit om in iedere dorpskern van Noord-Beveland een tijdelijk kunstwerk te maken, op een prominente plek in het dorp.
In april nodigen we de inwoners van de dorpen uit om samen met een kunstenaar te praten over wat er de laatste decennia is veranderd in het dorp en wat er de komende jaren gaat veranderen. Wat zou moeten veranderen en welke verandering willen we niet. Dit gesprek vormt de inspiratie voor het kunstwerk. Ook vraagt de kunstenaar op welke plek in het dorp zo’n kunstwerk het best kan staan.
De kunstenaar gaat aan het werk.
Van 28 juni tot 13 september kan iedereen de kunstwerken in het dorp bewonderen.

 

18 en 25 augustus Kunstspoor-tournee en culturele fair

In dit feestjaar willen we de openingstijden wat ruimer maken, zodat bezoekers meer tijd krijgen om alles goed te bekijken. Op de deelnemersbijeenkomst van Kunstspoor ontstond het idee om op de vrijdagen voor de Kunstspoor-route, 18 en 25 augustus, met een bus langs de kunstwerken in het dorp en enkele ateliers te rijden. Een ‘Kunstspoor-tournee’ omlijst met muziek.
Bij de gemeente is er al langer de wens om een culturele fair te houden waarbij alle culturele instellingen van Noord-Beveland zich presenteren aan de inwoners. In ons laatste overleg ontstond het idee om een bus met een presentatie van de culturele instellingen rond te laten rijden.
Wat mooi dat we deze twee ideeën nu kunnen combineren.
We zijn met de gemeente in gesprek om samen met alle muziekverenigingen, festivals, theaters, dans, de bibliotheek, en alle andere culturele instellingen een toer over het eiland te organiseren. Iedereen mag mee met de bus die langs tien plekken rijdt waar steeds iets moois te beleven is, kunst, muziek, theater, een soort uitmarkt verspreid over heel Noord-Beveland.

 

Gastkunstenaars in Kortgene

We mogen dit jaar weer gebruik maken van de gymzaal van de oude basisschool in Kortgene.
In juni kunnen daar een paar kunstenaars werken die installaties maken voor het project ‘Kunst in het dorp’.
In augustus is deze ruimte beschikbaar voor jonge, net afgestudeerde kunstenaars. Zij mogen de ruimte gebruiken als tijdelijk atelier. Tijdens de kunstroute van Kunstspoor mogen ze hun werkstukken ook exposeren.

 

Iedereen helpt mee

Om dit mooie Kunstspoor-feest mogelijk te maken, werken we samen met iedereen op Noord-Beveland. De inwoners komen meepraten over de kunst in hun dorp en muzikanten en festivals organiseren concerten op ons feest.
De gemeente ondersteunt onze plannen van harte met een mooie subsidie. We hebben ook het Cultuurfonds Zeeland en het VSBfonds om een bijdrage gevraagd.
Deze maand benaderen we bedrijven van Noord-Beveland met de vraag of ze deze jubileumeditie willen sponsoren.
De deelnemers van Kunstspoor leveren ook hun bijdrage. Zij maken allemaal een kunstwerk van 25 x 25 cm. Deze werken worden bij MAAN galerie tentoongesteld en worden per stuk verkocht. Met de opbrengst hiervan kunnen we de feest-activiteiten bekostigen.

 

Reünie van Kunstspoor

Hoe leuk zou het zijn om alle oud-deelnemers van Kunstspoor weer eens te zien. Zij mogen meegenieten van 25 jaar Kunstspoor. Op 18 augustus willen we alle kunstenaars die als deelnemer aan Kunstspoor hebben meegedaan, uitnodigen.
We zijn nu op zoek naar alle namen en adressen, als je ons hierbij kunt helpen stellen we dat zeker op prijs.

 

Exposities

Een nieuwe rubriek in de nieuwsbrief: Als je een expositie hebt, meld dat dan. We zetten het graag hier in deze nieuwsbrief.
Mette Sinke exposeert tot 26 maart in MAAN galerie samen met Naomi Remijn, Petra Bouwman, Vera Whistler en Hester Zagt.
Onder de titel: ‘I see a darkness’ exposeren Myong-su Kim (1931-2020) en Christina de Vos nog tot en met 26 maart 2023 samen bij HulstArt  Gidion van de Swaluw exposeert 3 van zijn tekeningen in Londen met 40 andere tekenaars.

 

En nog even dit…

In ons gesprek over samenwerking met Apollo kwam Kim met een leuk, wild idee:
Kan een kunstenaar tijdens een concert van Apollo een kunstwerk maken? Op de muziek, geleid door de melodie en opgezweept door de klanken met beweging, kleur en textuur een muzikaal schilderij maken?
Op 16 april geeft Apollo een prachtig concert met Amerikaanse muziek van o.a. Gershwin. Ga jij de uitdaging aan om hierbij live je kunst te vertonen?

 

> website kunstspoor <