Datum

05 feb 2022
Expired!

Tijd

20:00 - 22:00

Ogham

Caledonia calling!

Keltische folkmuziek is populairder dan ooit. Voor Ogham is dat geen verrassing. Al ruim 30 jaar loopt de band daarmee voorop. Met ook voor het komende seizoen weer een schitterend nieuw programma: Caledonia calling!

Met veel plezier kijkt Ogham terug op optredens door heel Nederland, in Duitsland en natuurlijk in Schotland. Eerlijk gezegd, verbaast de band zich nog regelmatig en vraagt zich af: waarom raken de mensen toch zo ontroerd als ze ons horen spelen?

Dat is de gevoelige snaar! Die raken ze, waar ze ook komen. Ogham biedt een afwisselend programma mét een goed verhaal.
Stuwende folksongs, breekbare ballads, sfeer, gezelligheid, goede muziek! En een goeie pint of anderszins erbij. Zo’n avond wordt het gegarandeerd! Celtic folk, met een eigen sound, met eigen composities maar ook met bekende klassiekers.
Op naar Caledonia, zoals de Romeinen Schotland destijds noemden. Caledonia, het land van de Kelten, waar ze geen voet durfden te zetten. Dat zal bij Ogham niet gebeuren want het publiek weet de band altijd te vinden!

Ogham – Scottish Folk Music

Wist u dat?
Er wordt wel eens beweerd dat de oude Kelten niet konden schrijven, omdat er bijna niets van geschriften is teruggevonden. Niettemin zijn er in Ierland en Wales sporen teruggevonden van een alfabet gekerfd in steen, daterende uit de vroege Donkere Middeleeuwen. Dit alfabet krijgt de naam Ogham mee, en wordt soms ook de Keltische tegenhanger van de Noorse runen genoemd. Elke letter van het Ogham-alfabet wordt geassocieerd met een boom of plant.

 

Dorpshuis Zaal onder de Toren, Wissenkerke

 

Toegang inclusief consumptie:
Geen lid Nut Noord Beveland
€ 18,00
Lid Nut Noord Beveland
€ 16,00

 

> AANMELDEN/TICKETS <

 

 

Meer informatie en andere info:
> NUT NOORD-BEVELAND <